WD Elements SE

WD. Singakatan dari Western Digital, jenama yang tidak asing lagi dalam dunia perkomputeran yang mana menghasilkan Pemacu Cakera Keras (Hard Disc) yang bermutu. Malah terdapat juga pelbagai jenis gajet lain yang mendapat perhatian peminat teknologi dari jenama ini.

Pertama kali aku mengenali jenama ini bermula dari Pemacu Cakera Keras Dalaman (Internal Hard Disc) komputer meja yang mengakhiri hayatnya sekitar tahun 2004/2005 dahulu. Setelah sekian lama….

___***___

Hingga Jumaat lepas 23 September 2011. Sekali lagi jenama ini menjadi pilihan setelah sekian lama menginginkan Pemacu Cakera Keras Luaran (External Hard Disc) retetan isu data-data media makin melimpah seperti muzik, foto dan juga movie.

Berkesempatan IT Fair yang sedang berlangsung yang mana diadakan di TTC Kuala Terengganu, peluang tinjauan harga diusahakan. Akhirnya, mendapatkan gajet ini pada harga paling rendah ketika itu. Pada harga RM 169.00 mampu untuk miliki ruang simpanan sebanyak 500Gb dan percuma beg simpanan pemacu. Menggunakan sistem Usb 2.0 yang masih releven ketika ini untuk penyambungan pindah turun data. Selain itu, tiada apa yang lebih menarik untuk diperkatakan dengan saiznya yang kompak dan senang untuk dibawa kemana sahaja. Mampu untuk muatkan ke poket seluar anda.

Pilihlah pilihan yang terbaik mengikut cita rasa anda. Apakah pilihan anda?

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s