Custom Album : Projek Pertama Untuk Nurhayani Zahirah

Sejenis album yang mana keseluruhan gambar dan grafik dicetak terus pada material berkualiti tinggi. Rekabentuk grafik direka dan diolah mengikut kretiviti pereka grafik tersebut supaya menepati citarasa pelanggan dan cantik dipandangan mata. Kulit keras “hard cover” membuatkan album ini menjadi pilihan ramai kerana kualiti yang dihasilkan mempu untuk disimpan dengan lebih lama.

Akhirnya….

Siap juga cubaan pertama untuk menghasilkan “Custom Album” dengan kretiviti sendiri, tapi “cover” belum lagi sebab dah kehabisan gambar. Hmmm…. nak sebulan dua jugak kot. ye lahh…. Bukan senang ye. Nak cari mood lagi, dengan aktiviti harian yang tak menentu, dan yang paling utama adalah idea. Itu yang paling memenatkan.

Walaubagaimana pun, beberapa halaman mungkin perlu diubah cara penyampaiannya, sebelum dihantar proses mencetak selepas siap 2 lagi halaman “cover” depan dan belakang. Terutamanya halaman 2, rasa macam ada sedikit janggal je cara penyusunannya.

Hayani_01 A copy

Halaman 01

Hayani_02 A copy

Halaman 02

Hayani_03 copy

Halaman 03

Hayani_04 copy

Halaman 04

Hayani_05 A copy

Halaman 05

Hayani_06 copy

Halaman 06

Hayani_07 copy

Halaman 07

Hayani_08 C3 copy

Halaman 08

Hayani_09 copy

Halaman 09

Hayani_10 copy

Halaman 10

Tak sabar nak tunggu Hayani setahun (bulan depan je lagi), nak “snap” gambar Hayani masa “birthday” dia. Boleh la wat “cover” album. Cukup setahun, satu album dan tahun depan album lain pula. Seandainya ada rezeki, hihii…..

Advertisements
Galeri | This entry was posted in Album, Fotografi. Bookmark the permalink.

3 Responses to Custom Album : Projek Pertama Untuk Nurhayani Zahirah

  1. Pingback: Am : Rindu 2013 | Petiirrzzz

  2. zakuanhasan berkata:

    Nice. Saya dulu pun tahun pertama buat album pun gaya mcm ni. X pe. Lama-lama boleh improve skill lagi. Gambar snap banyak2. baru senang nk pilih nanti. Saya syor page no 4 tu nmpk kemas dan tersusun. Dari saya budak baru belajar.

    • Petiirrzzz berkata:

      Hehee… Terima kasih Zakuanhasan. Pertama kali ni, banyak sangat adea, nak begitu nak begini. Lagak berekperimen, dan google juga jadi tempat rujukan. Masih terpikir-fikir, dari mana untuk dapatkan ukiran lakaran yang menarik diletakkan dibucu-bucu sebagai latar.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s