Nurhayani Zahirah : Hadiah Untuk Ibu

Sempena Hari Ibu beberapa hari lepas, 13 May 2012. Satu hadiah terbesar telah Hayani hadiahkan untuk ibunya. Aku sendiri rasa teruja dan gembira biar pun aku ni bukannya ibu. Hahaa…

Tepat, tanggalnya sambutan hari ibu. Hayani nampaknya berusaha keras untuk menghadiahkan satu kemajuan dan kemampuan yang mampu dicapai berdasarkan usianya dengan cara meniarap. Iaitu satu langkah utama seorang bayi memberikan kejayaan terbesar dan bermakna untuk ibu dan papanya.

Dua hari sebelumnya, aku perhatikan yang Hayani sedang berusaha keras. Namun belum berjaya sepenuhnya. Walaupun adakala sesekali badannya dapat diterbalikkan, namun kepalanya masih belum kuat untuk di dongak ke atas. Biarpun begitu, kami sebagai ibu dan papanya memberi semangat untuk terus beusaha. Dengan satu ciuman dipipi sebagai ucapan semangat, Hayani tersenyum. Sila klik pada pautan untuk video Percubaan Meniarap.

Pada hari yang boleh dikatakan bersejarah untuknya dan kami, Hayani turut berusaha semasa tinggal dengan Nek Chiknya Ssmentara kami berkerja. Namun setelah pulang ke rumah pada petangnya, ketika itulah segala usahanya dipertontonkan dan berjaya sepenuhnya. Tahniah untuk Hayani papa ucapkan. Sila klik pada pautan untuk video Percubaan Meniarap Berjaya.

nota : rakaman video dan rakaman statik mengunakan telefon pintar Nokia E7 berlandaskan OS Symbian Belle/Nokia Belle dan begitu juga dengan pemprosesan “editing” dengan bantuan aplikasi sediada ‘editor video’.
Advertisements
Galeri | This entry was posted in Am, Fotografi, Portret. Bookmark the permalink.

One Response to Nurhayani Zahirah : Hadiah Untuk Ibu

  1. Pingback: Am : Rindu 2013 | Petiirrzzz

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s