Aplikasi : uQuran

Adalah aplikasi kepada umat Islam untuk sentiasa mendekatkan diri kepada Allah dengan membaca serta memahami tafsirnya dan menghayati bacaan Al-quran walau dimana berada. Dilengkapi dengan 30 Juzz dan 114 Surah. Selain dari audio yang berformat .AMR dan .MP3, ia juga menampung tarsiran berbahasa melayu serta bahasa-bahasa lain.

Anda boleh muat turun versi percuma di laman Ovi Store, namun versi pecuma ini tidak menampung bacaan audio pada semua surah kecuali Surah Al-Fatihah sahaja. Itu pun anda perlu muat turun secara manual di laman http://www.guidedways.com. Malah tiada tafsiran dalam mana-mana bahasa. Untuk mendapatkan versi berbayar yang menampung semua fungsi yang dinyatakan iaitu uQuran Pro, anda boleh dapatkan di laman yang sama.

Walaubagaimana pun, uQuran Pro boleh didapati secara percuma dengan muat turun dari laman http://sephet.blogspot.com/2010/07/java-uquran-pro-v-012-full-audio.html. Halaman persendirian dari seberang ini membenarkan anda muat turun fail pemasangan beserta data audio berformat .AMR dan data tafsiran. Aku dapatinya dengan carian dari google.

Aplikasi ini cukup sempurna dengan membenarkan anda menanda tempat-tempat anda berhenti dan ingin menyambungnya di lain hari. Dapatkannya dan pasanglah pada telefon pintar anda.

Advertisements
Galeri | This entry was posted in Mobile. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s