Aktiviti Kerakyatan Sekitar Kuala Terengganu

Minggu ini, aku perhatikan makin banyak ‘banner’ dan ‘bunting’ yang terpasang pada tiang-tiang lampu di Kuala Terengganu ini. Pelbagai aktiviti kemasyarakatan dan pelbagai pengiklanan jualan murah di iklankan, dengan tujuan utama menarik perhatian serta langkah bijak sebagai perantaraan pengumuman kepada rakyat tempatan dan luar daerah.

Walaubagaimana pun terdapat beberapa aktiviti yang menarik perhatian aku dan terasa terpanggil untuk dikongsikan disini. Antaranya:

1. Pameran Tamadun Islam yang bertempat di Taman Awam Batu Buruk, Kuala Terengganu dan Aktiviti akan berlangsung dari 25/05/2011 sehingga 13/06/2011.

2. Pesta Juala Buku bertempat di Galeri A (TTC), Kuala Terengganu. Aktiviti ini akan berlangsung dari 25/05/2011 sehingga 30/05/2011.

3. Pesta Makanan Selera Thai yang diadakan di Dataran Shah Bandar, Kuala Terengganu. Pesta ini akan berlangsung dari 27/05/2011 sehingga 31/05/2011. Terdapat juga pertunjukan tarian.

4. PC Fair yang diadakan setiap tahun di TTC, Kuala Terengganu kembali lagi pada tahun ini. Ia berlangsung pada 02/06/2011 sehingga 05/06/2011.

Dengan ini, marilah sama-sama dan beramai-ramai memeriahkan aktiviti yang diadakan bagi menambah ilmu dan pengetahuan. Aktiviti sebegini cukup berguna dan janganlah beri tumpuan pada aktiviti berbentuk hiburan sahaja semata-mata.

Advertisements
Galeri | This entry was posted in Am. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s